Despre proiect

Despre platformă

Module Module

Platforma dispune de două module interactive, Modulul de Comunicare și Modulul de Consiliere, accesibile în mod distinct de diferitele tipuri de utilizatori. 


Modulul de Comunicare  facilitează comunicarea între cele patru categorii de utilizatori: student, consilier, tutore și secretar. Scopul final al comunicării este acela de a furniza fiecărui  student aflat în situații de risc privind abandonul studiilor, suportul informațional necesar în parcursul educațional. Astfel, studentul va primi notificări cu privire la statusul și nivelul de risc dar și informații utile, din sfera programului de studii la care este înscris, precum și sugestii privind posibilele acțiuni necesare în vederea eliminării riscului. De asemenea, prin intermediul Modulului de Comunicare, utilizatorul Student va putea solicita sprijin diverselor categorii de utilizatori, fiecare student având, în cele din urmă, posibilitatea să comunice cu cel puțin un tutore, un secretar, respectiv un consilier, din zona sa de interes, în funcție de specializarea urmată.


Modulul de Consiliere  permite interacțiunea dintre două categorii de utilizatori și anume, studentul și consilierul. Fiecărui student îi va fi alocat un consilier care îi va oferi acestuia asistență și consiliere, prin diverse instrumente de intervenție, în vederea reducerii excluziunii sociale și a riscului de abandon al studiilor, crescând astfel gradul echității de șanse în rândul studenților.